söndag 6 juni 2010

Självförsvar, avrättning och "antisemit-kortet"

Idag kom obduktionsrapporten från de som fick sätta livet till vid Israels angrepp på Ship to Gaza skeppen. Israel har hela tiden hävdat att soldaterna skjutit i självförsvar i en livshotande situation. obduktionsrapporten visar något annat, flera av de dödade hade skjutits i ryggen eller på mycket nära håll i huvudet. Detta tyder ju inte direkt på något som gjort i självförsvar. Att skjuta någon i ryggen tyder mer på att man skjutit flyende människor och skotten på när håll i huvudet tyder på rena avrättningarna. Den mest intressanta uppgiften är den skada som visat sig träffa en av de döda i huvudet på lång håll vilket skulle kunna bevisa att man redan innan man bordade fartyget avrättat minst 1 person från långt håll. Detta skulle förklara att man gjorde aggressivt motstånd, man slogs helt enkelt för sina liv och man hade just sett en kamrat bli mördad.

I början av propagandakriget låg man lågt med att spela ut antisemit-kortet då kritiken kom från en bred grupp och Israel själva använder inte det i huvudtaget denna gången. Däremot gör andra det i Sverige och i andra länder. Willy Silberstein ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism spelade ut antisemitkortet med fullkraft i SvD, men det känns inte trovärdigt. Kommer ihåg någonting om pojken som ropade varg... (inte centerpartiet denna gången)

Idag bordade även skeppet Rachel Corrie och fördes till Israelisk hamn. Nya skepp planeras nu till Gaza för att försöka bryta blockaden och Turkiets premiärminister Erdogan hotar med att åka med på nästa från Turkiet. Jag ser ett ljus i tunneln och hoppas på en fredlig lösning... Men fram till dess bojkottar jag Israeliska varor.

Följ utvecklingen
I media: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
I bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. 11, 12, 13, 14, 15

2 kommentarer:

  1. Bra artikel, men det känns som att kapade är ett bättre ord än borda. För det är ju en kapning det är frågan om.

    SvaraRadera
  2. På samma sätt som att Israel vännerna borde bryta sitta samarbete med de Israeliska myndigheterna då de använder väldigt tvivelaktiga metoder. Som knappast använder fredliga metoder och äventyrar hela folkrätten och de mänskliga rättigheterna med sin nonchalans.

    SvaraRadera