Medborgarbudget

Medborgarbudget i Borås Stad

Jag har länge arbetat med att få till en medborgardialog och medborgarbudget i Borås Stad. Arbetet med medborgardialog har gått väldigt bra och i höst kommer vi att ha klart beslut om hur vi ska arbeta med medborgardialog i Borås. Medborgarbudget har gått lite långsammare.


Berätta för mig om era tankar kring Borås Stads budget 2014
Jag vill att ni berättar för mig vad ni vill att Borås Stad ska göra under budgetåret 2014!
Därför tar jag nu ett eget initiativ för att öka medborgarnas inflytande över budgetarbetet. Detta för att jag tycker att det är viktigt med en levande demokrati där medborgarna får ett inflytande på riktigt men också för att försöka ta vara på alla de goda idéer och den kompetens som finns i Borås Stad.

I höst görs budgetarbetet i Borås och tills att budgeten börjar bli klar finns det möjlighet att påverka. Ju längre processen har gått blir det dock svårare och svårare att komma med nya förslag. Jag vet att det finns många boråsare som sitter inne med tankar och idéer på vad vi politiskt bör göra nästa år. Nu är det dags att framföra de förslagen, den chansen tycker jag ni borde ta!

Det hela är mycket enkelt, man skriver helt enkelt in sitt förslag i formuläret och trycker på skicka.Jag kommer att läsa alla förslag och ta med mig det in i arbetet med budget 2014. Dock kan jag inte lova något om att förslagen kommer med i budgeten, men jag lovar att om nya bra förslag kommer med i budgeten så kommer jag även redovisa dom här och om man vill kommer man få pressentera sig själv och sitt förslag på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar