tisdag 1 april 2014

Gästbloggare: Saga Andersson - Earth Hour

Jag har idag haft min dotter med mig på stadshuset där hon varit på PRAO. En av hennes uppgifter var att skriva ett gästblogg- inlägg till min blogg. Här följer hennes inlägg:

Earth Hour


I Sverige släcks årligen lampor på Earth hour. Det brukar släckas 4.000 000 lampor i Sverige och det sparar vi både pengar och miljö på. Förra året var 7000 städer och 154 länder med i Earth hour. I Sverige är engagemanget stort och nästan 80 procent av landets kommuner (228 av totalt 290) deltar. Över 1000 skolor med 85 000 elever är anmälda och genomför då olika aktiviteter och pratar om miljöfrågan och om det finns nackdelar och fördelar.

Rösta för miljön och klimatet 2014
Alla tror tyvärr inte att klimatfrågan är viktig...
Earth hour är en bra början för en bättre miljö, men det är inte bara denna timme som räknas utan vad du gör med resten av årets timmar (8759). Det är bättre att du prioriterar hela ditt år och inte bara en timme. Men självklart skulle det vara väldigt kul om fler var med och släckte ljuset på earth hour. Det handlar egentligen inte om att släcka lampor utan man gör det för att visa att man tar klimathotet på allvar. I år handlar Earth Hour i Sverige också om våra fyra klimatvärstingar: bilen, biffen, bostaden och börsen. 

För mig är Earth hour är inte bara en kampanj utan också en tradition. Det är kul och mysigt då man kan sitta med familjen. Earth hour är en av världens största manifestation, för en av de viktigaste frågorna för framtiden.

// Saga Andersson 
 

2 kommentarer:

 1. Suzanne Lyrén1 april 2014 19:43

  Mycket bra skrivet Saga! :-)

  SvaraRadera
 2. Trevligt inlägg :)
  Det är det många kritiker glömmer, att Earth Hour handlar om att sprida kunskap och väcka uppmärksamhet, inte att rädda jorden på en timme. Det var skönt att hitta ditt inlägg i det träsk av hat som tyvärr alltid kommer upp runt Earth Hour....
  För att visa att vi är flest som faktiskt står bakom Earth Hour så har jag gjort en omröstning på plusett, rösta om du vill!
  http://www.plusett.nu/omrostning-4839/slackte-du-under-earth-hour

  SvaraRadera