måndag 26 november 2012

Reflektion från budget 2013

En gång om året går alla politiska partier upp i talar stolen och säger pliktskyldigt att dom minsann är ett ”miljöparti”. Eller så brukar det se ut under kommunfullmäktiges beredning av budgeten. Allianspartierna hävdar att dom har en minst lika offensiv politik för miljön.


Detta år var dock inte som de andra och endast Moderaterna var så offensiva i debatten, dock backades inte den höga svansföringen i debatten upp av några faktiska förslag i deras budgetförslag men det verkade inte spela någon roll. Kristdemokraterna, Centerpartiet och folkpartiet var i år inte uppe och upprepade samma sak. Det kan bero på att i deras budgetar för 2013 var miljöfrågan bortprioriterad. På frågor hur allianspartierna ställde sig till våra förslag i budgeten gavs inga svar, förutom igen från Moderaterna som svarade att de kanske kunde gå med på ”Grön-IT” men att ”Grön-El” verkade dyrt.

Faktum är att den rödgröna budgeten var det enda förslag till budget som faktiskt hade några miljöambitioner, vilket i sig är tråkigt då vi på miljösidan är öppna för fler förslag för att arbeta långsiktigt med miljöfrågor i Borås Stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar