måndag 8 mars 2010

Rödgrönt firande av Internationella kvinnodagen i Borås

Kvinnodagen fyller som bekant hundra år idag, I Borås firade de rödgröna detta gemensamt i hemgården vid Södra Torget. Det bjöds på både mingel, sång och debatt och som mest var det runt 50 personer i lokalen samtidigt. Tillställningen skulle jag vilja säga var mycket trevlig och debatten var intressant.

Detta är första gången de rödgröna partierna i Borås anordnat något ihop och det var från början inte helt självklart för alla att vi skulle göra arrangemanget. Detta på grund av att vi i miljöpartiet sitter i en annan majoritet i Borås. Men firandet blev i alla fall av och rörde inte alls frågor som kan vara särskilt kontroversiella med tanke på samarbetet i kommunen.

På riksplan firar Miljöpartiet genom att ställa in siktet på en rödgrön valseger och en feministisk regering i höst. Och Miljöpartiet har anledning att fira lite extra.

För ett parti där unga kvinnor är den största väljargruppen är Internationella kvinnodagen en viktig högtid på året. Och i år är det inte bara 100-årsjubileumet vi firar, utan även att vårt kvinnliga språkrör Maria Wetterstrand utsetts till årets kvinna av Expressens krönikörer.
Inom det rödgröna samarbetet kämpar vi också för kvinnorna, och det syns i opinionsundersökningarna - får kvinnorna bestämma är det tydligt att vi får en rödgrön regering i höst.

I media om kvinnodagen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar