tisdag 8 juni 2010

Claes Västerteg - Centerpartiets "Bagdad Bob"

I serien desperata och absurda utspel från Centern har vi nu kommit fram till ett utspel från Claes Västerteg. Västerteg hoppar på svenska naturskyddsföreningen för att dom inte tycker att Centerpartiet har en bra miljöpolitik. Centerpartiet tycker inte att SNF har ställt rätt frågor i sin enkät dom skickat ut och att SNF tycker för bra om miljöpartiet.

Men istället för att lyssna på kritiken mot alliansens miljöfarliga politik gör Claes Västerteg som "Bagdad Bob" och kommer med sina egna tolkningar av verkligheten.SNF (och i stort sett alla andra) sågar Centerpartiets (miljö?)politik... Ja då måste det vara miljöpartiets fel, och givetvis SNF´s fel. Något underlig konspirationsteori om att SNF och miljöpartiet samarbetar för att få en rödgrön regering. Att inte ta till sig detta utan bara skylla på att man inte förstår vad man svarat är bara verklighetsfrånvänt och det vore ärligare av centern att innan valet gå ut i media och säga "vi har misslyckats att driva miljöfrågor i alliansen men vi har försökt tyvärr har de övriga allianspartierna inte lyssnat". Nu beter Västerteg och centern bara som en svensk kopia av "Bagdad Bob".

Att SNF har kritiserat alliansen beror på att man har fört en politik som har varit dålig för miljön. Centerpartiet skulle på något sätt profileras som det gröna partiet på högerkanten och vara miljöalibi för alliansen. Nu när detta har misslyckat har miljövännerna flytt centerpartiet då man istället för att verka för miljön snarare verkat mot den. Gamla centerväljare känner inte längre igen sig i partiets politik som nu mer är inriktat på att ta bort LAS, utrota valar, sälar och vargar, legalisera prostitution, bygga mer kärnkraft och givetvis blidka LRF ledningen.

Att samarbeta är inte alltid lätt, men centerpartiet har sålt sin själ för att få vara med i alliansen. I debatten vid förra Kommunfullmäktige fick vi höra en uppgiven Kerstin Hermansson säga att något i stil med "vi är inte det enda partiet i alliansen" och uppenbarligen finns det även inom centern en viss känsla av att man misslyckats att få igenom politik i alliansen.

Obs: bilden är ett fotomontage...

I media: sr, Dn,
I bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar