onsdag 27 mars 2013

Jan Ericson i Ubbhult – Konspirationsteoretikern?


Jag hamnar ibland i diskussion med Jan Ericson (m) om klimatfrågan där han minst sagt är en skeptiker. Men dagens ordväxling på twitter är ändå anmärkningsvärd och visar upp något som jag inte skådat tidigare från en riksdagsledamot i Sverige. Hur långt han går i sina konspirationsteorier är svårt att veta men det låter oroväckande att det är dessa konspirationstankarna han baserar sitt politiska ställningstagande på.


Enligt Ericson används klimathotet för att
försöka införa socialism och global centralstyrning.

Jan Ericson i Ubbhult hävdar att klimatforskningen är en sammansvärjning för att införa en världsordning med global socialism. Vad mer för tankar har Jan Ericson för tankar kring dessa teorier? Vem ligger bakom detta försök till världsherravälde? Är det en global socialistisk hemlig rörelse som Ericson känner till? Detta ställer många frågor som jag skulle vilja ha svar på. Men hans klimathotsförnekande togs just till en helt ny och än mer förvirrad nivå.


4 kommentarer:

 1. Haha, bäste Tom! Jag har inte talat om några konspirationsteorier alls. Bara påpekat att vissa debattörer på vänstersidan i debatten använder klimatfrågan för andra syften än att "rädda klimatet". Det är ett faktum och inget man behöver vara konspiratorisk för att upptäcka. Det är bara att lyssna. Förhoppningsvis gäller detta dock inte majoriteten av debattörerna. Hälsningar Jan

  SvaraRadera
 2. Att använda ”klimatfrågan till andra syften än att ”rädda klimatet”” är just ett lustigt sätt att uttrycka sig. Underförstått menar du ju då att det finns en hemlig agenda från dessa debattörer på vänstersidan.

  Att det skulle vara ett faktum håller jag inte med om.

  Jag har hört liknade argumentering från vissa håll i SD och från kända konspirationsteoretiker t.ex Alex Jones. Men att en moderat i Sveriges riksdag säger något sånt är anmärkningsvärt. Dina inlägg har gett hintar om att du faktiskt menade just det du skrev igår på twitter, men du har aldrig vågat säga det rakt ut innan.

  ”Till och med Pär Holmgren sa nyligen på ett möte i Ulricehamn att vi behöver ett nytt ekonomiskt system...”
  ”Ett exempel av många där klimathotet används för att försöka införa socialism och global centralstyrning.”

  Tycker det är ganska så talande...

  SvaraRadera
 3. Alldeles utmärkt att miljörörelsen och de rödgröna miljöpartisterna har funnit en för det mesta sansad och intressant kritiker i riksdagsledamot Ericson. Lite "dekonstuktion" av den värsta miljöalarmismen kan ju inte vara fel! Tackar för övrigt högre makter för att vi sluppit den alltigenom bedrövlige Per Holmgren i statsrutan.

  Mvh Krister Maconi

  SvaraRadera
 4. Även ditt före detta parti SD har ju sin del av notoriska förnekare av klimathotet som t.ex Josef Fransson (SD), så jag hade gissat på att du hade den inställningen, Krister. Hoppas dock inte att du också är inne på linjen med konspirationsteorier om socialistisk världsregering bakom klimatforskningens resultat.

  SvaraRadera