söndag 23 maj 2010

Centerpartiets sanna ansikte?

Centern är ett parti i djup kris. Inte bara i opinionsundersökningarna utan även politiskt. Partiet har under den senaste mandatperioden fått igenom förvånade lite i alliansen och fått ge sig på punkt efter punkt.

I veckan fick vi en del blandade besked av centerpartiet i Borås, men vi fick även en uppgiven sanning.

I debatten på Åhaga berättade centerpartisten i debatten att höghastighets järnväg mellan Borås och Göteborg inte är aktuellt utan att centerpartiet istället vill satsa på pendeltåg. Något vi alla trodde var ett misstag, tills centern på kommunfullmäktige upprepade i stort sett samma ord. Efter ett krystat försvar av Åsa Torstensson kom det mest intressanta. Uppgivet sa Kerstin Hermansson gruppledare för center: "vi är inte det enda partiet i Alliansen". Detta kan bara tolkas som att centerpartiet själva inte är nöjda med vad dom åstadkommit i regeringen.
Frågan är då bara, hur besvikna är då centerpartiets väljare om partiets företrädare nu är så uppgivna och besvikna? Partiet har ändrat uppfattning i flera frågor under mandatperioden och helt bytt linje i kärnkraftsfrågan. Vad står centern för?Likt en gråtande clown står nu centerpartiet utan någon aning om vart dom ska ta vägen och varje försök att komma tillbaka blir än mer tragikomiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar