tisdag 4 maj 2010

Härdsmälta i centerpartiet

När man trodde att Centern inte kunde göra bort sig mer i Borås efter förra veckans uttalande från Åsa Torstensson som kom med det otroliga uttalandet "vad ska Göteborgarna gör i Borås?" där infrastruktur ministern inte bara visade prov på dåligt omdöme utan även att hon inte kände till att sträckan Borås - Göteborg är Sveriges tredje mest trafikerade pendlingsområde.

Bedriften upprepades idag när Maud Olofsson uttalade någon form av dementi och försvarade Åsa Torstensson genom att göra ett än mer korkat uttalande. Maud menade att Åsa Torstensson dels inte sagt "vad ska Göteborgarna gör i Borås?", hon fortsatte sedan med att ifrågasätta varför man skulle bygga en tågbana man bara kunde resa 6,5 minuter på.

Som partiledare och som försvarare av en egen minister borde man komma på något bättre än en dålig nödlögn som denna. Att sträckan Borås - Göteborg tar ca 30 minuter med höghastighetståg med stopp på vägen, borde hon veta.

Jag ser bara 3 alternativ till hennes uttalande.

1 Hon har blivit lurad av Åsa Torstensson som berättat detta för Maud.

2 Hon är lika okunnig som Åsa Torstensson.

3 Centern tänker bygga en nästan 5 gånger så snabb bana som planeras i dagsläget

Jag vet inte vilket som är värst, men det verkar vara en totalt härdsmälta i centerpartiets kunskapsbas just nu. Är detta de experter vi ska lita på att de tar rätt beslut om vår infrastruktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar