måndag 31 maj 2010

Israel, WTF?!?!

Gång på gång visar Israel vilken människosyn dom har. Att på internationellt vatten angripa och döda upp mot ett 20 tal personer på ett skepp med hjälpsändningar ÄR oförlåtligt. Hur länge ska Israel få fortsätta strunta i folkrätten?

Det man kan hoppas på nu är att USA på grund av detta slutar hålla Israel under armarna och skärper tonen. Detta är en katastrof inte bara för Gaza och Israel utan för hela världen. Personligen kommer jag ta upp arbetet med "bojkotta Israel" igen. Jag kan inte vara med och på något sätt stödja detta vansinne!

Hoppas att vår partikamrat Mehmet Kaplan som finns på en av båtarna är ok.

Jag är även stolt över att de rödgröna gemensamt går till val på att avbryta vapensamarbetet med Israel. Den politik som förts tidigare har bidragit till dagens massaker.

Ikväll kommer det hållas manifestationer/demonstrationer på följande platser kl 18.00:
Stockholm - Sergelstorg
Göteborg -
Gustav Adolfs Torg
Malmö - Gustav Adolfs Torg
Jönköping - Rådhusparken

I media: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

4 kommentarer:

 1. Enligt Israeliska marinen sa stal aktivisterna tva psitoler, oppnade eld och gick sedan till anfall med pakar, knivar och jarnror. Pistolerna beslagtogs senare fran tva aktivister och magasinen var helt tomma.
  Detta trots att aktivisterna flera ggr lovat soldaterna innan bordningen att allt skulle ga fredligt till.

  Detta kommer inte leda till nagra brytningar med USA eller med EU. Handeln ar for viktig for det. Om Turkiet bryter med Israel sa vsiar det ocksa att detta var var det efterstravade fran borjan, att fa en anledning att bryta med Israel.

  Det ar dock inte forvanande att mp, v och s staller sig pa palestiniernas sida. Allt vad Israel gor kallas for overvald eller oproportionerligt.
  Dock sa kan jag saga dig att jag som bor har och manga med mig, ingen bryr sig vad som hande utanfor Gazas kust. Folk ar for upptagna med annat. Universiteten ar tysta och studenterna har mer att tanka pa infor sina tentor i juni an vad ett fatal aktivister fran Sverige, Turkiet och Grekland skriker om.

  SvaraRadera
 2. Det är ju tragiskt att alla köper marinens propaganda och inte bryr sig om att 20 personer mördas på internationellt vatten. Men brott mot folkrätten och mänskliga-rättigheter är ju något Israel har sysslat med så länge att ingen tycker det är något konstigt längre...

  SvaraRadera
 3. Hej Tom!

  Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar. Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där besättningen blev överlumpad. Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs hela artikel på min blogg:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html#comments

  SvaraRadera
 4. Hur detta kommer utvecklas juridiskt är helt klar intressant, vi får bara hoppas att man nu spänner de diplomatiska musklerna och lyckas genomföra något konstruktivt.

  SvaraRadera