tisdag 31 januari 2012

Öppna frågor till alliansens och sverigedemokraternas företrädare i Borås

Debatten i media om vegetarisk matdag har idag fortsatt i media och Borås omnämns även i riksmedia. Alliansen och Sverigedemokraterna kan ihop stoppa förslaget om en vegetarisk matdag i kommunfullmäktige. Alliansens företrädare verkar inte riktigt överens om hur man ska tolka dagens riktlinjer och har valt en väg i debatten som innebär att man hävdar barnens rätt att välja själva vad dom vill äta. Dock saknar jag ett förslag från Alliansen som innebär att alla barn ska få välja en köttfri dag. Det verkar som om Alliansens företrädare missat att köttfrågan är en av de största miljö och klimatfrågorna.

Därför ställer jag några öppna frågor till Alliansens och Sverigedemokraternas företrädare i fullmäktige:


1 Anser ni att köttkonsumtionen är en av de viktigaste miljö och klimat frågorna?
2 Vad anser ni att Borås stad skall göra för att minska miljö och klimatpåverkan från köttkonsumtionen i vår verksamhet?
3 Om ni tycker att valfrihet är det viktigaste, kommer ni föreslå att alla skolbarn skall få välja en köttfri dag i veckan?

Lite förvånande är det faktiskt att Sverigedemokraterna i Borås föreslår en linje som är många gånger bättre än Alliansen. SD föreslår att man ska kunna välja mellan en kötträtt och en vegetarisk rätt varje dag.  Håller SD på att gå om alliansen i miljöfrågorna eller är Alliansen i Borås så långt efter alla andra i miljöfrågorna? Givetvis finns det ett fåtal allianspolitiker i Borås som ligger långt fram i olika miljöfrågor, men tyvärr är de inte dom som har mest inflytande.

I media: bt, tv4, tv4 Borås,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar